Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webbinarium om Supported Education och IPS för unga vuxna

Student med bok

Välkomna till ett webbinarium som bjuder på forskning, nationella riktlinjer och en expertpanel med representanter från Sveriges Kommuner och Regioner och Socialstyrelsen.

Mycket har hänt de senaste åren när det handlar om ett behov av stöd till unga vuxna med psykisk ohälsa. Trots en ökad oro för deras möjligheter att ta sig fram i studier och arbetsliv finns ofta en osäkerhet om vad man kan göra för att undvika ett långvarigt utanförskap. Samtidigt har den evidensbaserade Supported Employment metoden, IPS (Individual Placement and Support) utvecklats för en rad målgrupper och vi märker nu att Supported Education behöver synliggöras och integreras med IPS så att de unga vuxna kan öka sin chans att utveckla ett hållbart arbetsliv.

Umeå Universitet och CEPI vill bjuda in till en ett webinar den 18/9 kl. 13-16.30. Då kommer vi att presentera forskning om IPS och SEd för unga och hur dessa metoder prioriterats i Socialstyrelsens nationella riktlinjer och vad som kan utgöra hinder för implementering. Vi ska även diskutera med en expertpanel (inklusive Socialstyrelsen och SKR), hur dessa viktiga metoder kan sprida sig i Sverige och hur vi kan stödja unga vuxnas behov av återhämtning och delaktighet. 

 

Sprid gärna! Anmäla dig på följande länk. Vi kommer att bjuda in dig till ett Zoom möte utifrån din registrering.  https://forms.office.com/e/rmHXWGxtxr