Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Intresserade deltagare

Varför forskning?

Idag vet vi inte om FACT är lika bra eller bättre jämfört med den vård som redan finns. Därför är "Ups & Downs in Mental Health" den typ av forskning som gör att vi säkert kan ta reda på vilken modell som hjälper flest. Om FACT är bättre kan projektet bidra så att fler får FACT i framtiden. 

Ung kvinna och man sitter på bänk

Vad innebär FACT?

FACT innebär att du får tillgång till psykiatrins och kommunens hjälp från ett och samma team och utifrån dina behov. 

  • Dina styrkor och förmågor är i fokus såväl som ökat inflytande över din återhämtning
  • Du får hjälp när och där du behöver det, även med sånt som rör arbete och boende 
  • När du är i kris och behöver mer hjälp växlar teamet upp sina insatser fram tills att du mår bättre igen. På så sätt följer samma team ditt mående när det går upp och ner och det känns tryggare

Vad innebär det att vara studiedeltagare!

Du tackar ja till att delta i vårt forskningssprojekt Ups & Downs in Mental Health under 12 månader. Alla som deltar är lika viktiga för att avgöra om FACT är lika bra eller bättre än de insatser som erbjuds idag. 

Det är 50% chans att du fortsätter din vård och/eller stöd som vanligt (inget förändras) och 50% chans att du erbjuds FACT. Det är lottning som avgör vilken grupp du hamnar i. 

Vill du veta mer? Anmäl gärna ditt intresse så berättar vår forskningssjuksköterska Marie mer. 

Intresseanmälan patient/klient? Klicka här

 

 

 

Kontaktperson

Marie Mellerup

Marie Mellerup, forskningssköterska, vuxenpsykiatrin Region Skåne

Telefon: 0724-685551

E-post: marie [dot] k [dot] mellerup [at] skane [dot] se (marie[dot]k[dot]mellerup[at]skane[dot]se)