Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny docent i arbetsterapi

Proträtt

Vi gratulerar vår nyblivna docent i arbetsterapi Annika Lexén för hennes värdefulla bidrag till CEPIs forskning.

Här berättar Annika själv om sitt forskningsintresse: "Bakgrunden till min avhandling och fortsatta forskningsarbete är att jag under mitt arbete som arbetsterapeut mött många människor med erfarenhet av psykisk sjukdom som inget hellre ville än att få bidra till samhället på lika villkor som andra människor. Dessa personer beskrev sig uppleva ett stort utanförskap och sakna det stöd och möjligheter som krävdes för de skulle kunna vara delaktiga i samhället. Min avhandling bidrar därför med kunskap om hur den evidensbaserade arbetsrehabiliteringsmodellen Individual Placement and Support (IPS) kan utformas, så att fler personer med långvarig psykisk sjukdom får och behåller ett arbete på den öppna arbetsmarknaden. Detta genom att öka kunskapen om den psykiska funktionsnedsättningen i relation till arbete, hur IPS-deltagarna upplever sin arbetsroll och arbetsmiljö, stödprocessen i IPS, samt arbetsgivarnas perspektiv. Sammanfattningsvis visar avhandlingen att hur stödet i IPS organiseras och ges till individen kan ha betydelse för om IPS-deltagaren lyckas få och behålla ett arbete. Efter disputationen har jag fortsatt att beforska samma område, men min forskning har också kommit att innefatta forskning av andra interventioner som också liksom IPS möjliggör för denna grupp personer att vara delaktiga i samhället"

Gå gärna in på Annikas forskningsportal och läs mer om hennes framfart!