Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CEPI medverkar i Forskningens dag 2019 om Psykisk ohälsa

I år hade CEPI möjligheten och lyfta "Vård på patientens villkor-Om brukarstyrda inläggningar & Flexibla team.

bild

Sofie Westling och Ulrika Bejerholm från CEPI presenterade forskningsprojekt som de ansvarar för och fått finansierade av bland annat Vetenskapsrådet. Båda metoder handlar om brukarinflytande och att ge stöd till egenmakt. Brukarstyrda inläggninar (BI) har utvärderats redan och har effekt på hälsa och förmågan att vara delaktig. BI handlar om att brukaren har möjlighet att lägga in sig själv, utan att passera akuten eller träffa en läkare, högst tre gånger i månaden. Ett kontrakt mellan brukaren och personal ligger till grund för vad som gäller. Integrerade flexibla team mellan vård och kommun handlar om att organisera vården så att den följer måendet när det går upp och ner, på så sätt hoppas vi att det blir färre inläggningar och att brukarna kan få kraft över till annat än att "bara vara patient". Därför ingår återhämtningsinriktade insatser som peer support och IPS (Individual Placement and Support). Vill ni lyssna på vad Sofie och Ulrika berättar och andra MYCKET viktiga föredrag om utbrändhet, depression, suicid och nya behandlingsmetoder så gå in och se den eftersända Forskningens dag HÄR. Du får också möjligheten att se dagen på Kunskapskanalen våren 2020.