Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny litteraturöversikt om av-implementering

Man sitter vid fönster och tittar i tidning

Trots gedigen forskning och nationell policy får inte evidensbaserade metoder fäste i praktiken. Varför är det så?

I det Forte-finansierade projektet "Take Away" försöker vi förstå och förklara varför inte det som fungerar sämre fasas ut så att nya evidensbaserade metoder kan få fäste i praktiken och förändra livssituationen för till exempel hemlösa och de med psykisk ohälsa.

Vi har i den senaste artikeln har samlat runt 40 artiklar för att titta på teorier om avveckling och de-implementering för att lära oss mer om hur de kan kopplas till interventioner för hemlösa. Vi konstaterar att mer forskning behövs inom området av-implementering.

Läs artikeln och lär dig mer om detta spännande forskningsfält. Detta är ett samarbete mellan medicinska fakulteten och socialhögskolan vid Lunds universtiet, med sakkunniga från även Umeå universitet. Länk till artikeln.

https://ojs.lib.uwo.ca/index.php/ijoh/article/view/13709