Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Delta i forskningsstudie om digital teknik som främjar unga vuxnas psykiska hälsa!

Vi söker nu unga vuxna som vill delta i fokusgrupper och bidra till att främja unga vuxnas psykiska hälsa. Är du mellan 18 och 29 år? Dina erfarenheter som ung vuxen är viktiga för oss!

Illustration av studenter kring ett bord.

Varför forskning om en digital hälsoplattform för unga vuxnas psykiska välmående?


Den psykiska ohälsan ökar bland unga vuxna där 75% av alla som drabbas av psykisk sjukdom insjuknar innan 24 års ålder. Vid Lunds universitet pågår forskning om hur psykisk ohälsa kan förebyggas bland unga vuxna med hjälp av en digital plattform. Vi behöver din hjälp och vill gärna ta del av dina idéer, förslag och perspektiv på vilka funktioner och innehåll som behöver finnas för att denna digitala plattform ska bli användbar för unga vuxna i Sverige.


Vad innebär det att delta i studien? 


Ditt deltagande innefattar att du först genomgår den onlinekursen ”CurtinX: Managing Study, Stress and Mental Health at University” som beräknas ta 2-4 timmar i din egna takt. Därefter medverkar du i en gruppintervju, en så kallad fokusgrupp, med 6–8 andra unga vuxna under 90–120 minuter. Vi träffas digitalt eller på plats i Lund, Umeå eller Malmö vid ett tillfälle där du och de andra deltagarna diskuterar era upplevelser av webbutbildningen, förbättringsförslag och de funktioner/innehåll som den digitala plattformen bör innehålla. Deltagare får en värdecheck på ICA som tack och ersättning för resa till och från intervjun mot uppvisande av biljett om gruppintervjun sker på plats i Lund.
Vi välkomnar en mångfald av sökande med olika bakgrunder och erfarenheter, inklusive olika könsidentiteter, kulturella bakgrunder och erfarenheter av psykisk ohälsa eller neuropsykiatriska funktionsvariationer/nedsättningar.
Vill du delta och bidra till forskning som kommer göra skillnad för unga vuxnas framtida liv?
Skicka e-post till martin [dot] karaba_backstrom [at] med [dot] lu [dot] se (Martin) eller annika [dot] lexen [at] med [dot] lu [dot] se (Annika) eller kontakta oss via telefon/sms (se kontaktuppgifter till höger).
 

Kontakt

Annika Lexen. Foto.

Annika Lexén
Forskningsansvarig
Docent i arbetsterapi, Institutionen för hälsovetenskaper, forskargrupp Psykisk hälsa, aktivitet och delaktighet (PAD), CEPI.

E-post: annika [dot] lexen [at] med [dot] lu [dot] se (annika[dot]lexen[at]med[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-2221786

Foto på Martin Karaba Bäckström

Martin Karaba Bäckström
Doktorand

E-post: martin [dot] karaba_backstrom [at] med [dot] lu [dot] se (martin[dot]karaba_backstrom[at]med[dot]lu[dot]se) 
Mobiltelefon: 0762-20 50 58

Har du frågor om studien eller fokusgrupperna? Tveka inte att kontakta oss!