Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

mWorks nyhetsbrev 3

Två personer med varsin mobiltelefon i handen

I det här nyhetsbrevet vill vi berätta om vad som händer i projektet. Vad säger personalen och sjukskrivna om mWorks, och hur ni kan gå med i projektet?

VAD HÄNDER I PROJEKTET

Vi är på gång med mWorks och har passat på att göra appen lite roligare och fixa en fin hemsida under Coronan (www.mworks.nu). Idag har vi startat upp de sista studierna och kan redan nu berätta lite om vad personal och sjukskrivna tycker så här långt.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Personalen ger deltagarna stöd i användningen vid 3 tillfällen under en 10-veckorsperiod. - Det är egentligen inga konstigheter, säger personalen, som får utbildning, manualer och deltar i webbstugor efter behov. Sedan fortsätter deltagarna själva. De säger att mWorks är ju ett personligt hjälpmedel som de alltid har med sig och som utgör ett viktigt komplement till det vanliga stödet under sjukskrivningen. De kommer i kontakt med sig själv och kan överblicka sin egen process tillbaka, och blir stärkt på samma gång. Vi är speciellt glada för att deltagarna vill fortsätta använda mWorks efter de första 10 veckorna. Vill ni läsa mer om vad deltagarna tycker så skrolla ner till CITAT FRÅN DELTAGARE och läs mer där.

VILL DU ERBJUDA mWORKS DÄR DU JOBBAR?

Ni kan också erbjuda mWorks och delta i studierna genom att anmäla ert intresse på vår hemsida www.mworks.nu. Gå in under fliken ”Intresseanmälan”.

Ni kan också läsa mer om mWorks samt ladda ner broschyrer för användare, personal och arbetsgivare under fliken ”Nedladdningar”.

CITAT FRÅN DELTAGARE

-Att mWorks finns där hela tiden är viktigt.

-Det är mitt nya samlingsställe för insikter och jag kan se mönster som hjälper mig reflektera och se var jag är i processen. Det blir mycket tydligare än vad det är i mitt huvud.

- Jag har kommit till insikt och förstår att jag jobbade ihjäl mig innan. mWorks har gjort det tydligt och kan planera för det nu.

-Jag får hjälp att hamna rätt och komma igång med processen tillbaka.

-För mig har det också stärkt självkänslan. Jag har förstått och accepterat att jag kan spela en roll

-Bästa kombon med mWorks och mitt andra stöd

-Lyssna, jag tror inte du förstår hur detta hjälpt mig

-Kan jag fortsätta använda mWorks, för det vill jag gärna (efter 10 veckor)

-mWorks har gett mig ett ställe att gå till för att få stöd. Hur jag ska kunna gå tillbaka till jobbet och planera för det och samtidigt tänka på mitt mående.

-Det har också gett mig, det här med nätverk. Hur ofta sitter man och tänker på det? Hur man kan be om hjälp eller vem som kan stötta? Det har jag blivit medveten om och kan jag tänka mig använda.

-Och sedan. Det här man gör upp mål och delmål. Det känns ganska bra när man går in och tittar. Fast nu har jag ju uppnått det här. Som jag skrev där i början, så nu kan jag göra nya mål då

OM MWORKS

mWorks är ett Forte-finansierat projekt där vi utvecklar och utvärderar ett digitalt hjälpmedel för att underlätta arbetsåtergång för personer med depression och ångestproblematik. Projektet är ett samarbete mellan Lunds universitet, Region Skåne och LU Innovation.

Bygger på forskning om supported employment och kognitiv beteendeterapi som visat effekt på arbetsåtergång, egenmakt och depression.

Bryter den negativa spiralen under sjukskrivning och ger skräddarsytt stöd som man alltid har med sig i fickan.

Har utvecklats genom deltagar-baserad design där vården, arbetsgivare och sjukskrivna varit med i hela processen.

FILMER

 

 

KONTAKT

Anna Larsson
Administratör
Epost: anna_e [dot] larsson [at] med [dot] lu [dot] se

Patrik Engdahl
Doktorand
Epost: patrik [dot] engdahl [at] med [dot] lu [dot] se

Ulrika Bejerholm
Projektledare, professor
Epost: ulrika [dot] bejerholm [at] med [dot] lu [dot] se