Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

App ger personligt stöd tillbaka till jobbet

mWorks logga med texten, mWorks-ditt stöd tillbaka till arbete

I CEPIs mWorks projekt har vi vänt på rådande synsätt: vilka styrkor och nya strategier kan hjälpa tillbaka och få arbetet att fungera? Vi vill komma bort från det fokus som nu ligger på diagnos och funktionsnedsättning, och i stället få en person som prickat in sina mål och blivit sin egen agent, säger Ulrika Bejerholm.

mWorks är utvecklad för sjukskrivna med depression eller ångest. Det är en snabb första intervention vid sjukskrivning som utvecklats av egenerfarna, psykologer, rehabiliteringspersonal, arbetsgivare, systemutvecklare och forskare. mWorks har en pedagogisk process som skapar en sammanhängande upplevelse. Den guidar med en chatbot och har enkla steg som man gör i egen takt. Upplägget är enkelt för att spara användarens energi.

Just nu ska appen testas i en jämförande studie. Alla enheter inom regioner, kommuner och företagshälsovård med sjukskrivna personer i målgruppen är välkomna att delta. Ett stöd till patienten blir ett stöd för dig. Läs mer och anmäl intresse på www.mworks.nu.

Forskningen sker vid institutionen för hälsovetenskaper vid Lunds universitet i samarbete med Region Skåne och är finansierad av Forte och har utvecklingsstöd av LU innovation.

Läs mer från LUs pressrelease: Länk